середа, 06 вересня 2023 18:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Українська розвідка порахувала, скільки ракет Росія виробляє за місяць

Українська розвідка порахувала, скільки ракет Росія виробляє за місяць
Уламки російської ракети "Калібр". Фото: Військове телебачення України

Російська Федерація виготовляє боєприпаси за рахунок "сірого імпорту" і контрабанди.

У місяць ворог виробляє до десяти ракет "Калібр". Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в інтерв'ю "Укрінформ".

"Щодо "Калібрів" – це десятки на місяць, "Іскандер" – менша кількість одиниць. Це достатньо обмежені можливості щодо виробництва, які не покривають витрати і не дозволяють відновити запаси, наявні до 24 лютого", – сказав представник ГУР.

"За рахунок "сірого імпорту", контрабанди вони якісь моменти закривають, але повністю це не закриває потреби російського ВПК", – розповів Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: The Washington Post написав про завод з виробництва дронів у Росії

Ворог регулярно застосовує нововироблені ракети, сказав представник ГУР.

"Якщо говорити про дрони, – вони всі з нових партій. Але це переважно не російські дрони, якщо ми говоримо про Shahed. Це все крупновузлова збірка іранських ударних дронів із певними елементами, матеріалами, виробленими безпосередньо на території РФ", – розповів Юсов.

"Від початку повномасштабного російського вторгнення, пік одноразового випуску ракет по території України – 120. Зараз таких масованих ракетних ударів ми не спостерігаємо. Це значною мірою пов'язано з використанням Росією ракетного запасу і з обмеженими можливостями виробництва. Але загроза ракетних ударів, зокрема по об'єктах енергетичної інфраструктури, зберігається", – сказав представник ГУР.

Уночі 6 вересня росіяни випустили по Україні вісім ракет і 25 ударних безпілотників. Протиповітряна оборона знищила 23 повітряні цілі.

Росіяни вранці завдали ракетного удару по Києву. Усі повітряні цілі ворога знищили сили протиповітряної оборони, сказав голова Київської МВА Сергій Попко.

Зараз ви читаєте новину «Українська розвідка порахувала, скільки ракет Росія виробляє за місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі