четвер, 17 серпня 2023 22:47

Спецтема: Війна Росії проти України

The Washington Post написав про завод з виробництва дронів у Росії

Американське видання The Washington Post отримало документи за період зими 2022-го до весни 2023 року про співпрацю країни-агресорки Російської Федерації та Ірана у виробництві дронів-камікадзе Shahed 136.

ЗМІ повідомило про роботу заводу з виробництва іранських безпілотників у спеціальній економічній зоні "Алабуга" у Татарстані, який до 2025 року за планом має випустити шість тисяч дронів-камікадзе.

Автор: Maxar Technologies
  Промисловий майданчик у Татарстані, де, на думку представників американської розвідки, Росія за допомогою Ірану будує завод з виробництва безпілотників для використання у війні в Україні, повідомили The Washington Post
Промисловий майданчик у Татарстані, де, на думку представників американської розвідки, Росія за допомогою Ірану будує завод з виробництва безпілотників для використання у війні в Україні, повідомили The Washington Post

Іран поділився з РФ проєктною документацією та власними компонентами для виробництва Shahed.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власник AliExpress потрапив у "чорний список" спонсорів війни

План виробництва заводу в "Алабузі", згідно з документами, планують реалізовуватись у три етапи, за інформацією WP.

На першому Іран постачає РФ дрони у розібраному вигляді, де їх збирають.

На другому – в РФ планують налагодити власне виробництво корпусу Shahed, тоді як електроніку й двигуни продовжать ввозити.

Третій етап – вихід на цільовий показник у понад чотири тисячі дронів, які передадуть російським військовим до вересня 2025 року.

Частину електроніки росіяни отримали ймовірно через імпорт в обходження санкцій. Деякі компоненти відтворили в РФ і Білорусі, зокрема за допомоги Китаю. Але досі у росіян проблеми з виробництвом двигунів, зазначає WP.

Росіяни їздили в Іран для "обміну досвідом".

За оцінками експертів, із якими поговорив WP, через труднощі з компонентами російський завод відстає від графіка щонайменше на місяць. Були випадки, коли РФ не налагодила логістику доправлення партій іранських дронів.

Раніше британська дослідницька група Conflict Armament Research повідомила, що РФ виробляє і застосовує для атак на Україну дрони російського виробництва ‒ версію іранських Shahed.

РФ почала робити крупновузлову збірку Shahed, сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

За час повномасштабної агресії росіяни запустили по Україні 1961 безпілотник Shahed. Більшість цих дронів збила протиповітряна оборона, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «The Washington Post написав про завод з виробництва дронів у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі