субота, 21 вересня 2024 08:06

Замахи на Трампа: у Секретній службі визнали помилки

Замахи на Трампа: у Секретній службі визнали помилки
На кандидата у президенти США Дональда Трампа скоєно два замахи. Фото: gettyimages.com

Розслідування Секретної служби США показало прогалини в комунікації та недостатню обачність перед липневим замахом на кандидата в президенти США Дональда Трампа під час мітингу в Батлері, штат Пенсільванія.

Зокрема, внутрішнє розслідування Секретної служби виявило прогалини в комунікації між державними та місцевими правоохоронними органами. Про це пише Reuters.

Охорона Трампа не знала, що державні та місцеві правоохоронні органи переслідують підозрілу особу, яка згодом відкрила вогонь.

"Було самовдоволення з боку "деяких агентів", що призвело до порушення протоколів безпеки", - сказав журналістам виконувач обов'язків директора Секретної служби Рональд Роу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза Байдену та Гарріс: Секретна служба США перевіряє дії Маска

За його словами, співробітники агентства будуть притягнуті до відповідальності.

"Ці покарання будуть застосовані згідно з нашим дисциплінарним процесом", - сказав Роу.

Деталі він не повідомив. Однак, захистив дії Секретної служби під час другої спроби вбивства Трампа в його гольф-клубі у Флориді. У цьому випадку агент Секретної служби вистрілив у підозрюваного після того, як помітив гвинтівку.

"Схоже, що ці агенти швидко приймали рішення і приймали правильні рішення", - зазначив Роу.

Він підкреслив, що Трамп отримує такий же рівень захисту, як президент Джо Байден і кандидат у президенти від Демократичної партії, віце-президент Камала Харріс.

Ввечері 15 вересня біля кандидата у президенти США Дональда Трампа стріляли, коли він виходив зі свого гольф-клубу у Вест-Палм-Біч, Флорида. У ФБР заявили, що розцінюють стрілянину біля місця, де був Трамп, як можливу спробу замаху на нього.

Підозрюваним є 58-річний мешканець Гаваїв Раян Раут.

Зараз ви читаєте новину «Замахи на Трампа: у Секретній службі визнали помилки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі