субота, 25 червня 2022 23:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Угорщина вимагає від ЄС добиватися перемир'я в Україні – ЗМІ

Угорщина вимагає від ЄС добиватися перемир'я в Україні – ЗМІ
Орбан закликає ЄС добиватися перемир'я в Україні. Фото: Українська правда

Угорщина закликала негайно почати мирні переговори, щоб зупинити війну, яку Росія розв'язала проти України.

В Будапешті застерігають, що довготривалий конфлікт розпалює економічну кризу, яка може похитнути уряди по всій Європі, пише Financial Times

Політичний радник прем'єр-міністра Угорщини Балаш Орбан назвав перемир'я "єдиним шансом" уникнути рецесії. Він прогнозує, що уряди ЄС перейдуть від військової підтримки України до "раціональної". А війна, яку розв'язала Росія, закінчиться через кілька місяців.

Орбан сказав, що деякі країни ЄС надто прагнули вступити в сутичку з Путіним і таким чином втягнули континент в кризу. За його словами, Європі потрібно відмовитися від такої стратегії або ж зіштовхнутися з тим, що економічний тиск знищить громадську підтримку військової допомоги Києву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина закликала Євросоюз "заспокоїтися" із санкціями проти РФ

"Вони хочуть вести війну. Вони бачать, що можуть перемогти Путіна, що можуть окупувати Кремль. І це їхня мета. На початку конфлікту принаймні в ЗМІ це була поширена думка. Але готовий побитися об заклад, який вигляд все буде мати через чотири місяці. З'явиться більше раціональності", – сказав радник прем'єра Угорщини.

Орбан стверджує, що Будапешт засуджує російське вторгнення. Але на відміну від інших столиць ЄС, які вимагають поразки Путіна, угорська сторона стверджує, що зараз "саме час сісти й заспокоїтися, нашою головною метою у найближчі місяці повинні стати переговори, мир і припинення вогню".

"В реальності ціни на комунальні послуги, енергоносії, політична дестабілізація, страждання середнього класу - все це стане щоденною проблемою. В Португалії чи Іспанії люди не змиряться з фактом, що вони у стані війни, тому що вона від них дуже далеко. Тож з'явиться політична напруга", – вважає він.

Будапешт вже давно став найближчим партнером Москви в ЄС і викликав занепокоєння в Брюсселі з початку російського вторгнення в Україну через його небажання розірвати відносини з країною-агресором.

Коментарі радника прем'єр-міністра Угорщини йде в розріз з риторикою майже всіх столиць НАТО і ЄС, які підтримують Київ в його обороні проти російської армії. З початку вторгнення союзники передали Україні зброю на мільярди доларів.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина вимагає від ЄС добиватися перемир'я в Україні – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі