четвер, 11 липня 2024 10:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Угорщина назвала Трампа єдиним шансом на мир в Україні

Угорщина назвала Трампа єдиним шансом на мир в Україні
Будапешт вважає, що Київ і Москва потребують "потужного зовнішнього впливу" для того, щоб розпочати переговори про мир. Фото: pixabay.com

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що шанс на мир в Україні буде лише за умови перемоги Дональда Трампа на виборах у Сполучених Штатах Америки.

Угорський політик в інтерв'ю Reuters під час саміту НАТО у Вашингтоні зазначив, що РФ не становить загрози ні для Європи, ні для Альянсу.

"Київ і Москва потребують потужного зовнішнього впливу для того, щоб розпочати переговори про мир. Здатен на це лише експрезидент США. Ми бачимо шанс на мир у разі перемоги президента Трампа. Ми бачимо шанс на хороші відносини між США та Угорщиною, якщо Трамп стане президентом", - наголосив Сіярто.

Очільник угорського МЗС каже, що Будапешт не бачить загрози від країни-агресорки Росії, оскільки Кремль є "раціональним" і не наважиться на збройне протистояння із Заходом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан обговорив з Ердоганом "мирну місію" щодо України

Сіярто зазначив, що метою Угорщини є припинення війни шляхом мирних переговорів за участю РФ і України. Він згадав у цьому контексті й "миротворчу місію" прем'єр-міністра Віктора Орбана.

"Я думаю, що має відбутися дуже сильний зовнішній вплив, щоб змусити їх хоча б почати переговори. Хто має шанс на це в найближчому майбутньому? Лише президент Трамп, якщо його оберуть", - повторив одіозний політик.

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан надіслав голові Європейської ради Шарлю Мішелю секретний лист. У ньому він, зокрема, розповів про впевненість російського диктатора Володимира Путіна у поразці України.

Лист датований 5 липня та відправлений з Азербайджану, куди Орбан вирушив після зустрічі з Путіним. Документ не призначений для широкої публіки. Журналісти отримали його від європейського чиновника. Його справжність підтвердили ще два чиновники ЄС. Орбан у ньому скупо згадує позицію Володимира Зеленського, але докладно переказує погляди Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина назвала Трампа єдиним шансом на мир в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі