середа, 10 липня 2024 14:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Орбан обговорив з Ердоганом "мирну місію" щодо України

Орбан обговорив з Ердоганом "мирну місію" щодо України
Орбан зустрівся з Ердоганом під час саміту НАТО. Фото: eastnews.ua

Під час саміту НАТО у Вашингтоні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

Сторони обговорювали "мирну місію" очільника угорського уряду, свідчить допис Орбана у Twitter за 10 липня.

"Ердоган є важливим партнером у мирній місії, оскільки Туреччина була єдиною країною, яка успішно виступила посередником між ворогуючими сторонами в російсько-українській війні", - написав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан не став критикувати росіян через обстріл "Охматдиту"

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан надіслав голові Європейської ради Шарлю Мішелю секретний лист. У ньому він, зокрема, розповів про впевненість російського диктатора Володимира Путіна у поразці України.

Лист датований 5 липня та відправлений з Азербайджану, куди Орбан вирушив після зустрічі з Путіним. Документ не призначений для широкої публіки. Журналісти отримали його від європейського чиновника. Його справжність підтвердили ще два чиновники ЄС. Орбан у ньому скупо згадує позицію Володимира Зеленського, але докладно переказує погляди Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Орбан обговорив з Ердоганом "мирну місію" щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі