середа, 24 квітня 2013 17:11

"Ударівця" викликають на допит за самоуправство на засіданні уряду

"Ударівця" викликають на допит за самоуправство на засіданні уряду
Сергій Каплін. Фото: radiosvoboda.org

Народного депутата від "УДАРу" Сергія Капліна викликають на допит до Печерського райуправління ГУМВС України у справі щодо самоуправства депутата під час засідання уряду.

Про це повідомляє прес-служба партії.

27 березня на засіданні кабміну, Капліна, який прийшов донести позицію "УДАРу" з приводу "снігового колапсу в Україні", за прямою вказівкою Миколи Азарова охоронці силоміць видалили з зали засідання.

За наслідками інциденту, Сергій Каплін та Віталій Кличко звернулися до прокуратури з вимогою притягнути прем"єра Азарова до відповідальності за перешкоджання діяльності народного депутата. Водночас, прокуратура міста Києва, розглянувши звернення, відмовила у порушенні справи. В листі, отриманому Капліним, зазначається, що прокуратура не виявила порушень вимог чинного законодавства з боку Миколи Азарова. "Подане Вами звернення не містить жодних фактичних даних, які б свідчили про наявність ознак кримінального правопорушення, які охоплюються поняттям злочину, визначеним статтею 11КК України", - йдеться у відповіді прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каплін назвав Азарова "створінням, яке плюнуло в обличчя простим людям"

До правоохоронних органів з приводу даного інциденту  звернулася і міністр кабміну Олена Лукаш. Але, з письмовим зверненням щодо підозри у самоуправстві з боку "ударівця" Сергія Капліна. У зв'язку з проведенням досудового розслідування за матеріалами кримінального провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України, Печерське райуправління ГУМВС України викликає Сергія Капліна на допит у якості свідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "УДАРі" поскаржились на відсутність депутатської недоторканості та стеження

Як зазначив Каплін, сьогодні МВС, догоджаючи прем'єру та президенту, фактично порушує справу проти народного депутата. "Не виключено, що завтра статус свідка буде перекваліфіковано у звинувачуваного, а далі можливий і кримінальний вирок", - сказав депутат. Він наголосив, що прокуратура, відмовляє депутатам від опозиції у задоволенні їхньої законної вимоги щодо притягнення до відповідальності прем'єра, хоча частина 2 статті 344 КК України передбачає за подібне перешкоджання 3 роки позбавлення волі. "Я буду домагатися цього, якщо треба, і у Європейському суді. Народ обирає депутатів, депутати дають згоду на призначення міністрів і прем'єрів, Микола Азаров забув де його місце, "УДАР" – нагадає", - підкреслив Каплін.

Зараз ви читаєте новину «"Ударівця" викликають на допит за самоуправство на засіданні уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі