четвер, 04 лютого 2021 21:22

У Зеленського відреагували на заяву ОПЗЖ про імпічмент

У Зеленського відреагували на заяву ОПЗЖ про імпічмент
Мендель аявила, що санкції проти каналів Медведчука є законними. Фото: ОП

Прессекретарка президента Юлія Мендель висловилась щодо рішення ОПЗЖ ініціювати процедуру імпічменту Володимира Зеленського.

"На комусь шапка горить. За закриття проросійської пропаганди, що підриває політику України та наш шлях до ЄС, ОПЗЖ вимагає імпічменту президента. Насамперед рішення закрити пропагандистські медіаплатформи – колегіальне та широко підтримане українським суспільством. Колегіальне та справедливе рішення, яке було ухвалене РНБО та введене в дію указом президента, є абсолютно законним – відповідає чинній Конституції та чинному закону "Про санкції". В основі цього рішення – конкретні пропозиції Верховної Ради та Служби безпеки про застосування санкцій", - написала вона у Facebook.

Заяву ОПЗЖ вона назвала пропагандистською ініціативою, розрахованою на підняття скандалу навколо теми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський закрив телеканали Newsone, 112 та Zik

"Такою ініціативою вони пробують внести розкол і спровокувати внутрішню кризу, що притаманно ідеології цієї партії. Не варто ототожнювати свободу слова та свавілля пропаганди і тим більше за гроші та в інтересах держави-агресора та окупаційних структур. Якщо ОПЗЖ хоче попіаритись з використанням теми імпічменту, то це їхнє право як політичної сили. Однак усе суспільство бачить, що вони просто використовують цю риторику та цей піар заради дуже цинічного та корисливого інтересу – порятунку активів однієї особи", - вказала Мендель.

На з'їзді партія ОПЗЖ ухвалила резолюцію про ініціювання процедури імпічменту президента Володимира Зеленського через персональні санкції проти нардепа від партії Тараса Козака і телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK. Про це ОПЗЖ повідомила у четвер. Вони назвали дії президента "протиправними", "нападом на демократію, свободу слова та спробою встановлення диктатури".

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського відреагували на заяву ОПЗЖ про імпічмент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі