пʼятниця, 16 серпня 2024 09:09

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського назвали ключові завдання України на фронті

У Зеленського назвали ключові завдання України на фронті
Насамперед - це знищення тактичної авіації РФ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України продовжують завдавати ударів по російських військових об'єктах, зокрема по аеродромах.

Це значно знижує бойові можливості противника, заявив радник очільника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі "24 Каналу".

"Є два ключові завдання, які стоять сьогодні перед Україною. Насамперед йдеться про знищення тактичної авіації, адже за її допомогою Збройні сили РФ запускають авіаційні бомби, що вплинули на лінію фронту", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада сказала, чи можуть ЗСУ використовувати її зброю на території РФ

Усе це необхідно знищувати, вважає радник глави ОП. У цьому допомагають як добре сплановані українські операції, за прикладом Курської області, так і далекобійні удари за допомогою дронів.

"Так само дуже важливо знищувати стратегічну авіацію. Це суттєво зменшить тиск на енергоінфраструктуру, на цивільне населення тощо. Тобто йдеться про знищення стратегічної авіації та стратегічних аеродромів, де вона базується. Відновити ті ж самі Ту-95, Ту-160, Ту-22 неможливо, тому що Росія все ж таки має певний санкційний режим. Вона не зможе відновити ці системи", - зазначив Подоляк.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 16 серпня склали 596 950 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1330 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського назвали ключові завдання України на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі