пʼятниця, 16 серпня 2024 08:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Канада сказала, чи можуть ЗСУ використовувати її зброю на території РФ

Канада сказала, чи можуть ЗСУ використовувати її зброю на території РФ
Україна має дозвіл Канади використовувати канадську зброю на території Росії. Фото: pixabay.com

Київ може вільно застосовувати передані Канадою танки і бронемашини, а також іншу техніку на території Росії.

Оттава передала Україні вісім танків Leopard 2A4, кілька десятків броньованих машин бойової підтримки і сотні броньованих патрульних машин, а також кілька гаубиць М-777, заявило в четвер Міністерство національної оборони Канади, передає CBC News.

"Українці найкраще знають, як захищати свою батьківщину. Ми прагнемо підтримувати їхню спроможність. Канада не має жодних географічних обмежень щодо використання військового обладнання, яке ми передаємо Україні", - заявила речниця Міністерства оборони Канади Андре-Анн Пулен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал НАТО оцінив реакцію Росії на операцію ЗСУ в Курській області

Наразі не відомо, чи було канадське озброєння в руках українських бригад, коли вони розпочали свою операцію на території Курської області в Росії.

Водночас кадри, зняті телеканалом CNN на українському кордоні в четвер, показали, як патрульний автомобіль Senator канадського виробництва перетинає кордон із РФ.

"Канадська допомога завжди відповідає вимогам Договору про торгівлю зброєю - міжнародної угоди, покликаної зменшити незаконні поставки зброї та порушення прав людини", - зазначила Пулен.

Українські війська увійшли в черговий населений пункт на території РФ. Йдеться про Внєзапноє Курської області, повідомляють аналітики DeepState.

За словами президента Володимира Зеленського, Україна досягає стратегічної мети у Курській області. Зокрема, поповнюється обмінний фонд.

Зараз ви читаєте новину «Канада сказала, чи можуть ЗСУ використовувати її зброю на території РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі