четвер, 06 лютого 2020 14:03

У Верховній Раді скасували "земельну ніч"

У Верховній Раді скасували "земельну ніч"
У Верховній Раді розглядають правки до закону про ринок землі. Фото: РБК

Верховна Рада України погодилася продовжити роботу 6 лютого до 19:30. Таким чином, депутати відмовилися від озвученої напередодні ідеї працювати над ухваленням закону про ринок землі у другому читанні всю ніч.

За відповідне рішення проголосувало 226 депутатів, повідомляє hromadske.ua.

Напередодні голосування депутати намагалися продовжити роботу до 20:00. Такої домовленості керівники парламентських фракцій досягли під час консультацій зі спікером.

У межах цих домовленостей, зокрема, вирішили розглядати закон про ринок землі за повною процедурою. Це означає, що у сесійній залі мають розглядати кожну з 4 тисяч правок до закону.

Водночас у сесійний день 7 лютого депутати домовилися заслухати звіт уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада береться за ринок землі (онлайн)

Раніше голова фракції "Слуга Народу" Давід Арахамія заявив, що 6 лютого 2020-го Рада почне розглядати законопроєкт про ринок землі у другому читанні та продовжить розгляд цього документа до 3-4 години ранку.

У Верховній Раді через запланований розгляд закону про ринок землі біля трибуни сталася бійка за участю кількох народних депутатів. Зокрема, почубилися "слуги народу" і представник "Батьківщини" Сергій Власенко.

Фракція "Європейська солідарність" не має наміру підтримувати законопроект №2078-10 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення", заявляє народний депутат від цієї фракції Вікторія Сюмар.

Зараз ви читаєте новину «У Верховній Раді скасували "земельну ніч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі