понеділок, 16 січня 2023 11:54

Спецтема: Війна Росії проти України

У США зробили гучну заяву щодо закінчення війни в Україні

У США зробили гучну заяву щодо закінчення війни в Україні
Війна в Україні може закінчитися вже сьогодні, але це може зробити лише одна людина, вважають у США. Фото: pixabay.com

У Сполучених Штатах Америки вважають, що війну в Україні можна завершити будь-якої миті.

Це рішення залежить від російського диктатора Володимира Путіна, заявила пані посол США при НАТО Джуліан Сміт, передає ТСН.

"Ця загарбницька війна, яку Росія веде вже майже рік, може закінчитися сьогодні. Прямо зараз, доки ми сидимо тут і ведемо цю розмову. І це може зробити лише одна людина. Це президент Путін. Цю війну почала Росія. І Росія може припинити цю війну негайно. Ми робимо все можливе, щоб якомога сильніше тиснути на Москву, щоб вона ухвалила це рішення. Окрім цього, ми хочемо, щоб українські сили перемогли", ‒ сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал США пояснив, навіщо насправді Пригожин хоче захопити Бахмут

Амбасадорка вражена вправністю та прогресом українських військових.

"Ми маємо впевненість, що за умови продовження трансатлантичної підтримки та навіть підтримки з далеких континентів, Збройні сили України й надалі переважатимуть і зрештою переможуть на полі бою", ‒ впевнена Сміт.

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 16 січня. Президент Російської Федерації Володимир Путін особисто поширює нову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у понеділок вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

Водночас Москва продовжує поширювати брехню про те, що Україна нібито "становить екзистенційну загрозу" для Росії. Кремль робить це для того, щоб відхилити українські пропозиції про мирний саміт та зберегти вихідні максималістські цілі диктатора Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «У США зробили гучну заяву щодо закінчення війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі