четвер, 30 травня 2024 12:03

Спецтема: Війна Росії проти України

У США запрацював завод з виробництва артснарядів для України

У США запрацював завод з виробництва артснарядів для України
США відкрили завод з виробництва артснарядів для України. Фото: eastnews.ua

У Сполучених Штатах Америки відкрився завод із виробництва артснарядів для України.

Підприємство в американському місті Мескіте, штат Техас, щомісяця вироблятиме близько 30 тис. 155-міліметрових артилерійських снарядів, пише The New York Times.

"Ці гармати мають вирішальне значення для потреб України. Пентагон минулого року поставив за мету виробляти 100 тис. снарядів на місяць до кінця 2025 року. Заводи у Скрентоні та Вілкс-Баррі, штат Пенсільванія, разом виробляють близько 36 тис. снарядів на місяць", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США можуть змінити позицію щодо ударів ЗСУ вглиб Росії - Блінкен

Відповідальний посадовець у Пентагоні з закупівель Вільям Лапланте заявив, що США від початку повномаштабної війни надали Києву понад 3 млн 155-міліметрових снарядів.

Завод у Мескіте забезпечить близько 350 робочих місць, коли наступного року вийде на повну виробничу потужність.

Після виходу на повну потужність нове підприємство General Dynamics у Мескіте випускатиме 30 тис. снарядів на місяць.

Підприємство вартістю понад $500 млн профінансували за рахунок додаткових витрат на 2022 та 2023 фінансові роки та включає передові виробничі технології та автоматизацію для виробництва металевих деталей великого калібру.

Сполучені Штати Америки не змінили позицію щодо ударів їхньою зброєю по Російській Федерації. У Державному департаменті США заявили, що досі проти того, аби Україна била по цілях на території Росії американською зброєю. В представника зовнішньополітичного відомства Метью Міллера запитали, чи помиляються всі ті союзники Вашингтона, хто виступає за дозвіл для Києва.

Зараз ви читаєте новину «У США запрацював завод з виробництва артснарядів для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі