пʼятниця, 26 січня 2024 12:20

Спецтема: Війна Росії проти України

У США озвучили оптимістичний прогноз щодо наступу ЗСУ

У США озвучили оптимістичний прогноз щодо наступу ЗСУ
ЗСУ будуть зосереджені навколо здобутків у Чорному морі. Фото: pixabay.com

Стратегія воєнної кампанії України у 2024 році буде наступальною. Вона опиратиметься на те, чого українці вже досягнули на фронті.

Дії ЗСУ будуть зосереджені навколо здобутків у Чорному морі та у тимчасово окупованому Криму, натякнув помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джеймс О'Браєн, передає "Голос Америки".

Він нагадав про особливий успіх ЗСУ в районі Чорного моря та про дестабілізацію можливостей агресора використати проти України тимчасово анексований Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін воюватиме до закінчення виборів у США - Держдеп

"Торік в Україні навіть відбулося зростання економіки. Водночас і економісти Кремля є дуже талановитими, адже досі прикривають диктатора Володимира Путіна та утримують рівень імпорту РФ майже на довоєнному рівні", - додав О'Браєн.

На Донбасі Збройні сили України просунулися уздовж лінії фронту на південь від Новомихайлівки (південний захід від Донецька). Відкинули окупантів на північний схід від Завітного Бажання та просунулися на південний захід від Мирного. Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Позиційні бої тривали поблизу Куп'янського. 25 січня на цій ділянці не було підтверджених змін лінії фронту. Бої точилися в районі Синьківки та Крохмального.

Зараз ви читаєте новину «У США озвучили оптимістичний прогноз щодо наступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі