субота, 12 лютого 2022 14:02

У Росії звинувачують Захід через розповсюдження дезінформації

У Росії обурюються через публікації західних ЗМІ про нібито початок вторгнення в Україну.

Західних журналістів дорікнули у порушенні етичних та професійних стандартів, йдеться у повідомленні Міністерства законрдонних справ у Росії.

"ЗМІ всупереч стандартам чесної журналістики поширювали відверту дезінформацію, займалися маніпуляціями для того, щоб впровадити в громадську думку тезу про агресивні наміри Москви", — йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські кораблі розпочали навчання зі стрільбами в Чорному морі

Також у міністерстві дорікнули через ігнорування коментарів офіційних російських осіб, зокрема багаторазові запевнення в дипломатичному врегулюванні кризи.

"По суті, західні медіа обслуговували політичне замовлення своїх урядів, скоординовано тиражуючи недостовірну інформацію, беручи участь у повномасштабній інформаційній війні", — йдеться у заяві.

Зокрема, у публікації зібрали всі заяви іноземних ЗМІ, які публікували фейкові новини про початок вторгнення Росії до України.

Автор: МЗС Росії
  Публікації іноземних ЗМІ про початок вторгнення Росії до України
Публікації іноземних ЗМІ про початок вторгнення Росії до України

"Ці публікації – доказом того, що проти Москви ведеться скоординована інформаційна атака, націлена на підрив та дискредитацію справедливих вимог Росії щодо забезпечення гарантій безпеки, а також виправдання західних геополітичних устремлінь та військового освоєння території України", – резюмували у пресслужбі.

Адміністрація Білого дому спеціально створює тривожний образ навколо України, розкриваючи секретні розвідувальні дані, щоб зірвати російські плани та стримати Кремль від агресивних дій.

Розкриття інформації було ретельно скоординовано між Радою національної безпеки, розвідкою та іншими агентствами національної безпеки, щоб зірвати російське планування, притупити ефективність будь-яких операцій і, нарешті, стримувати військові дії, пише CNN з посиланням на свої анонімні джерела у Білому домі, Держдепі та розвідці США. .

Зараз ви читаєте новину «У Росії звинувачують Захід через розповсюдження дезінформації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі