субота, 12 лютого 2022 13:05

Російські кораблі розпочали навчання зі стрільбами в Чорному морі

Російські кораблі розпочали навчання зі стрільбами в Чорному морі
Росйська Федерація почала навчання біля берегів анексованого Криму. Фото: babel.ua

У Чорному морі стартували маневри за участю понад 30 російських бойових кораблів.

Про це повідомляє прес-служба Чорноморського флоту Росії.

"Для виконання завдань у складі різнорідних угруповань, корабельних ударних груп та загонів десантних кораблів задіяно понад 30 бойових кораблів різного класу зі складу Чорноморського та інших флотів", - йдеться у повідомленні.

На різних етапах навчання корабельні з'єднання та підрозділи берегових військ, авіація флоту виконають комплекс ракетних, артилерійських стрільб, завдання ракетних та бомбових ударів по морських, берегових та повітряних цілях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦРУ заявило, що Росія нападе на Україну 16 лютого, Білий дім спростовує

"Метою навчання є оборона морського узбережжя Кримського півострова, пунктів базування сил (військ) ЧФ, а також об'єктів економічного сектора країни, морських комунікацій та районів морської економічної діяльності від можливих військових загроз умовного супротивника", - заявили російські військові.

За даними флоту, на початковому етапі навчань кораблі залишили бази в Севастополі та Новоросійську, "здійснили перехід у призначені райони".

Навчаннями керує командувач ЧФ Росії адмірал Ігор Осипов.

У маневрах беруть участь фрегати, сторожові кораблі, малі ракетні кораблі та ракетні катери, десантні кораблі, малі протичовнові кораблі, а також кораблі протимінної оборони.

Україна вимагає від Росії роз'яснень щодо військової діяльності біля кордонів країни та в окупованому Криму. На відповідь РФ має 48 год. Про це 11 лютого повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

10 лютого стартували військові навчання Росії та Білорусі. У Кремлі стверджують, що ці навчання мають виключно оборонний характер. Однак на Заході підозрюють, що це частина підготовки до можливого вторгнення до України.

Так, в адміністрації президента США заявили, що вважають загрозою ескалації поблизу українських кордонів спільні військові навчання Білорусі та Росії.

Зараз ви читаєте новину «Російські кораблі розпочали навчання зі стрільбами в Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі