вівторок, 07 листопада 2017 03:12

У Росії є два варіанти дій на Донбасі

У Росії є два варіанти дій на Донбасі
Спецпредставник Держдепартаменту в США в справах України Курт Волкер

Росія має два варіанти дій на Донбасі, але не має можливості перетворити ситуацію на тривалий конфлікт.

Про це заявив на брифінгу спецпредставник Держдепартаменту в США в справах України Курт Волкер.

"Росія має два варіанти дій на Донбасі. Якщо вони хочуть створити заморожений конфлікт, як в Абхазії, Південній Осетії чи Придністров'ї, то це їм багато коштуватиме", - каже Волкер. Додає, що росіяни, якщо захочуть, зможуть зробити це через великі втрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курт Волкер сказав, хто відповість за війну на Донбасі

"Альтернатива – продовжує Волкер, - це коли Росія виведе свої сили і сприятиме розміщенню миротворців ООН, що принесе всім мир і дозволить просуватись у втіленні Мінського процесу. Це – другий сценарій".

Волкер заперечує можливість перетворення ситуації на тривалий конфлікт. "Міжнародна спільнота не хоче ще одного Кіпру, - каже він. - Країна хоче відновити суверенітет на власній території і тому має стимули для втілення Мінських домовленостей.Для росіян важливо бачити політичні кроки від України в рамках Мінського процесу. Наприклад, той факт, що Україна поновила закон про спеціальний статус 6 жовтня є важливим політичним кроком від України, який показав, що вона дотримується введення спеціального статусу, коли це буде можливо. Цікаво, чи на наступній зустрічі вони висунуть щось іще, але це було те, чого вони прагнули".

Курт Волкер повідомив, коли відвідає Луганськ та Донецьк. "Я із задоволенням відвідаю Луганськ та Донецьк, але тільки тоді, як ми досягнемо миру, безпеки всього населення на Донбасі", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «У Росії є два варіанти дій на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі