пʼятниця, 03 березня 2023 22:50

У Раді запропонували перезавантажити БЕБ – що це означає

У Раді запропонували перезавантажити БЕБ – що це означає
Змінять керівника Бюро економічної безпеки. Фото: eastnews.ua

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про перезавантаження Бюро економічної безпеки.

Його написали керівники фінансового комітету на чолі з Данилом Гетманцевим, повідомив один зі співавторів – нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

Проєкт передбачає дострокове припинення повноважень директора БЕБ та його заступників.

Нового директора призначатимуть за зміненою процедурою. У конкурсній комісії буде дев'ять осіб. Дві від РНБО, дві від Кабміну і ще п'ять за пропозиціями міжнародних організацій, які надавали міжнародну технічну допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли підпільні склади з рудою російського олігарха

Для рішення конкурсної комісії потрібно буде п'ять голосів. З них не менше трьох – від членів, запропонованих міжнародними організаціями.

Підставою для звільнення новообраного директора БЕБ буде не негативний висновок Уряду за результатами щорічного звіту, а негативний висновок аудиту. Зараз це працює у НАБУ і НАЗК.

Протягом року після призначення нового директора всі працівники Бюро повинні будуть пройти атестацію.

Очільник фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія пропонує закрити Національне агентство з розшуку та управління активами.

Він закликав передати заарештовані активи Фонду держмайна. Сказав про це під час пресбрифінгу "Інвестиції під час війни".

Зараз ви читаєте новину «У Раді запропонували перезавантажити БЕБ – що це означає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі