понеділок, 07 липня 2014 14:08

У профільному Комітеті ВР занепокоєні неефективністю роботи Міністерства охорони здоров'я

У профільному Комітеті ВР занепокоєні неефективністю роботи Міністерства охорони здоров'я

Член Комітету з питань охорони здоров'я, керівник медслужби Євромайдану, народний депутат Святослав Ханенко вважає, що Міністерство охорони здоров'я, яке зараз очолює Олег Мусій, працює неефективно і не виключає, що найближчим часом у Міністерстві можуть відбутися кадрові ротації. Таку думку народний депутат висловив у коментарі УНН.

"Я констатую як член відповідного комітету ВР, що міністерство працює неефективно. Ми ініціювали на Комітеті розгляд цього питання. Більше того є проект постанови Лабунської про звільнення Мусія (міністра охорони здоров'я — ред.). Це як сніжний ком і зупинити це неможливо. Замість того, щоб займатися поточною діяльністю міністерства, люди відволікаються на мітинги і з'ясування стосунків", — сказав С.Ханенко.

Крім того, С.Ханенко вважає, що оцінку роботі заступників міністра охорони здоров'я слід давати не публічно, а у робочому порядку.

"А коли є публічність у критиці членів команди, то виникає питання: хто ж винен, у чому причина?", — зауважив народний депутат.

С.Ханенко розповів, що одразу після призначення О.Мусія на посаду, він неодноразово пропонував йому своє сприяння.

"Депутати готові були посприяти у швидкому вирішенні кадрових питань, а це надзвичайно актуальне питання. Крім того, була пропозиція, спільно написати план взаємодії для вирішення актуальних проблем, вирішення яких залежить від ВР. Але це, на жаль, не було реалізовано", — сказав С.Ханенко.

Тепер же, за словами парламентаря, почалися звернення до Комітету з різних проблемних питань. Зокрема, мова йде про звернення представників "Індару" та Інституту раку.

"Я не стою бік жодної зі сторін у цих ситуаціях. Їх потрібно об'єктивно вирішувати. Але безумовно пріоритет номер один — інтереси пацієнтів", — наголосив С.Ханенко.

За словами народного депутата, розгляд ситуації довкола "Індару" та Інститут раку може відбутися на найближчому засіданні парламентського Комітету з питань охорони здоров'я. Крім того, за словами С.Ханенка, найближчим часом комітет розгляне звернення про неадекватну підготовку Міністерством охорони здоров'я документації для тримання понад 300 млн доларів кредиту Світового банку на реформування системи охорони здоров'я.

"Але я не розумію, навіщо провокувати публічність довкола елементарних управлінських питань", — зауважив С.Ханенко.
Він також додав, що державне управління рівня міністерства потребує відповідних знань і вмінь, зокрема вміння аналізувати і робити висновки. Водночас він зауважив, що у системі МОЗ існують негативні процеси, які потребують адекватної реакції і подолати які складно.

"Зрозуміло, що були зловживання, була корупція, але називати людей корупціонерами без рішення суду — не правильно", — сказав С.Ханенко.

Парламентар також нагадав про "годину запитань до уряду", на якій мав звітувати О.Мусій, але не він, ні його перший заступник чомусь терміново не змогли прийти.

"Справа найближчого часу: коли прем'єр-міністр не сприймає міністра, будь-якого, то цей міністр має взяти папір, ручку і піти у відставку, або прем'єр-міністр має піти у відставку. Хтось з двох", — сказав С.Ханенко.

Водночас він зауважив, що знає О.Мусія багато років і по-дружньому співчуває, що він потрапив у таку ситуацію, але необхідно, щоб система працювала.

Нагадаємо, днями представники громадських організацій провели мітинг під стінами МОЗу. Громадські активісти заявляють, що О.Мусій є некомпетентною особою і провалив найважливіші держані програми із закупівлі ліків для хворих на діабет, ВІЛ-інфікованих, онкохворих та ін. Крім того, громадські активісти заявляють про повне ігнорування проблеми надання медичного забезпечення учасниками АТО.

Водночас О. Мусій сказав, що не збирається добровільно писати заяву про свою відставку і наголосив, що йому не дають працювати та призначати своїх заступників і кадри у МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «У профільному Комітеті ВР занепокоєні неефективністю роботи Міністерства охорони здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі