пʼятниця, 15 липня 2011 12:30

Спецтема: Луценко за ґратами

У Партії регіонів пояснили, за що виганяють із суду Тимошенко та Луценка

У Партії регіонів пояснили, за що виганяють із суду Тимошенко та Луценка

Судді Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв та Сергій Вовк видаляють із зали судових засідань Юлію Тимошенко та Юрія Луценка не за їхню погану поведінку, а за порушення ними вимог Кримінально-процесуального кодексу (КПК).

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив голова підкомітету з питань звільнення суддів та реагування на порушення законодавства у сфері правосуддя Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя, "регіонал" Вадим Колесніченко.

"Вони (підсудні - ред.) здійснюють адміністративні порушення. За це передбачено складання протоколу і штрафування", - зауважив Колесніченко.

Він уточнив, що суддя карає не за погану поведінку, а за порушення вимог Кримінально-процесуального кодексу.

"Тобто це адміністративний штраф чи видалення з зали суду до моменту завершення судового засідання. Більше він нічого не може зробити. Це притягнення до відповідальності щодо незворотності покарання", - наголосив "регіонал".

Нагадаємо, учора суддя Сергій Вовк видалив екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з зали засідань Печерського райсуду. Перед тим між Вовком та Луценком відбулася словесна перепалка. Екс-міністр хотів зачитати заяву та подати три клопотання, але суддя заявив, що він матиме на це право після того, як буде зачитаний обвинувальний висновок.

Сьогодні Печерський районний суд міста Києва постановив видалити екс-прем'єр-міністра, підсудну Юлію Тимошенко за порушення нею норм Кримінально-процесуального кодексу (КПК), які стосуються неприпустимості порушення порядку у залі судових засідань. 

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів пояснили, за що виганяють із суду Тимошенко та Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі