пʼятниця, 30 березня 2012 13:26

У партії Ангели Меркель запідозрили, що "Янукович прагне покласти край євроінтеграції"

У партії Ангели Меркель запідозрили, що "Янукович прагне покласти край євроінтеграції"
Фото: news.intv.ua

Президент Віктор Янукович повинен припинити всі політичні судові процеси та гарантувати проведення демократичних виборів.

Про це йдеться у зверненні Генерального секретаря Християнсько-демократичного союзу Німеччини (ХДС) Хермана Грьое з нагоди з'їзду партії "Батьківщина", який проходить сьогодні у Києві, повідомляє прес-служба політсили.

"Від імені Християнсько-демократичного союзу Німеччини, який очолює Федеральний Канцлер Ангела Меркель, а також від себе особисто хочу щиро привітати Вас з нагоди З'їзду Вашої партії", - сказав Херман Грьое.

"ХДС традиційно підтримує тісні та дружні відносини з Вашою партією як в рамках Європейської народної партії, так і в рамках двосторонньої співпраці. Тому я з великим занепокоєнням спостерігаю за відсутністю верховенства права у Вашій країні, і у цьому зв'язку варто згадати засудження голови Вашої партії", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія Меркель та Барозу обурена "переслідуванням опозиціонерів"

Генеральний секретар ХДС підкреслив, що "процес проти Юлії Тимошенко є очевидно політично-вмотивованим та не відповідав нормам верховенства права".

"Тому ув'язнення Юлії Тимошенко є неприйнятним", - наголосив він.

"Існують побоювання, що президент Янукович прагне покласти край інтеграції України на Захід. ХДС Німеччини рішуче підтримує українські партії, які входять до складу ЄНП, та всю демократичну опозицію України, - сказав Херман Грьое. - Особливо беручи до уваги парламентські вибори восени цього року, я вимагаю від уряду Януковича припинити всі політичні судові процеси та гарантувати проведення виборів, які відповідатимуть стандартам демократії та верховенства права", - заявив Генеральний секретар ХДС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський сенатор та партія Меркель просять Генпрокуратуру відпустити Тимошенко до Брюселя

Він запевнив, що його політична сила і надалі уважно спостерігатиме за подіями в Україні та "боротимемося за справедливе ставленні до голови партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко".

Зараз ви читаєте новину «У партії Ангели Меркель запідозрили, що "Янукович прагне покласти край євроінтеграції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі