пʼятниця, 11 травня 2012 14:03

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У палаті Тимошенко три відеокамери, а вікна заклеєні плівкою - Власенко

У палаті Тимошенко три відеокамери, а вікна заклеєні плівкою - Власенко
Сергій Власенко шокованим тим, що розповіла Тимошенко. Фото: www.tymoshenko.ua

Захисник екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко критикує умови, в яких знаходиться його підзахисна в харківській лікарні.

На брифінгу в п'ятницю він поінформував, що в четвер бачився з Тимошенко, "і те, що вона розповіла, шокує і вражає".

Зокрема, зазначив Власенко, у її палаті знаходиться три відеокамери, вікна заклеєні плівкою, через яку не можна спостерігати за подіями зовні, крім того, вікна не відкриваються належним чином.

"При цьому влада робить спроби розповісти, що нібито Тимошенко перебуває в якихось ексклюзивних умовах", - зазначив він.

Крім того, за словами захисника Тимошенко, його підзахисну позбавляють можливості "почати нормальний вихід з голодування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У крові Тимошенко можуть знайти "певні субстанції" - Кузьмін

"Цинічним способом пенітенціарна служба розповсюдила інформацію про те, що Тимошенко отримала всю необхідну передачу від своїх родичів", - підкреслив Власенко.

Він додав, що на прохання німецького лікаря Лутца Хармса дочка Тимошенко Євгенія зібрала всі необхідні для виходу з голодування продукти. Власенко уточнив, що мова йде в першу чергу про соки, які працівники пенітенціарної служби відмовилися приймати. За його словами, вони взяли ті продукти, які можна вживати на 3-й, 4-й і 5-й день після виходу з голодування, а соки приймати відмовилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники розповіли, де і для чого встановили відеокамери в лікарні Тимошенко

"Тобто вони роблять все, щоб Юлія Тимошенко не мала можливості нормально вийти з голодування", - підсумував захисник.

Власенко додав, що влада створює умови, в яких неможливо лікувати Тимошенко в цій лікарні, "тому що в принципі основні рекомендації німецьких лікарів не використовуються".

Зараз ви читаєте новину «У палаті Тимошенко три відеокамери, а вікна заклеєні плівкою - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі