четвер, 12 січня 2023 16:16

У Німеччині знову заговорили про дипломатію з РФ. В Україні відповіли

У Німеччині знову заговорили про дипломатію з РФ. В Україні відповіли
Війна вирішиться на полі бою, переконаний дипломат Мельник. Фото: volyn24.com

У Соціал-демократичній партії Німеччини хочуть дипломатичного врегулювання війни Росії проти України.

Про це йшлося у внутрішній документації партії. Кажуть, війни не закінчуються на полі бою через що необхідно шукати дипломатичні рішення, повідомляє німецьке видання ZDF.

"Навіть якщо зі зрозумілих причин довіри до російського керівництва більше немає, дипломатичні переговори мають залишатися можливими. З Росією вже досягнуто домовленості щодо обміну полоненими та зернового коридору. Важливо спиратися на ці підходи, наприклад, у галузі контролю над озброєннями", - сказано в документі.

Водночас політики наголосили на продовженні підтримки України. Необхідності усіх дій, які б переконали Росію укласти мирну угоду з територіальною цілісністю України, її майбутньою безпекою й відповідальністю для військових злочинців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи дозволить Німеччина надавати Україні танки Leopard ‒ у західних ЗМІ зробили прогноз

Також партія зобов'язується надавати Україні фінансову, гуманітарну, дипломатичну та військову підтримку, зокрема навчати солдатів.

На подібні заяви предсавників німецької партій відреагував експосол у ФРН Андрій Мельник.

"Війни майже завжди вирішуються на полі бою. Німеччина має знати про це краще", – відзначив дипломат.

Що довше триватиме війна, то більшими будуть видатки. Тому Німеччина повинна припинити боятись російської ескалації. Вона не залежить від типу озброєння та його кількості, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Переконує, війна не торкнеться Німеччини, якщо Україна отримає підтримку для перемоги над Росією.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині знову заговорили про дипломатію з РФ. В Україні відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі