понеділок, 31 січня 2022 02:45

У НАТО стурбовані газовою залежність Європи від Росії

У НАТО стурбовані газовою залежність Європи від Росії
В ЄС розглядають розробку нових джерел енергії. Фото: Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про стурбованість НАТО енергетичною безпекою Європи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За його словами, Європейський союз залежить від Росії приблизно на третину від загального об'єму поставок газу. Росія може погіршити ситуацію з цими поставкам І припинення їх з боку РФ посилить вже існуючу енергетичну кризу.

"Ми стурбовані енергетичною ситуацією в Європі, тому що вона демонструє вразливість надмірної залежності від одного постачальника природного газу", - заявив Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Росія нападе, газ в Україні закінчиться через тиждень - Reuters

За його словами, зараз ЄС розглядає альтернативи російському газу. Наприклад, в короткостроковій перспективі може використовуватися зріджений природний газ.

"В якості довгострокових цілей ЄС розглядає "зниження залежності від цих типів джерел енергії для розробки нових, а також більш екологічно чистих внутрішніх джерел енергії", - говориться у повідомленні.

У Європейському Союзі розглядають можливість отримання газу, якщо Росія вирішить скоротити чи перекрити постачання палива. Як альтернативні джерела постачання газу Євросоюз розглядає США, Катар та Азербайджан.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО стурбовані газовою залежність Європи від Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі