субота, 22 січня 2022 17:50

Якщо Росія нападе, газ в Україні закінчиться через тиждень - Reuters

Якщо Росія нападе, газ в Україні закінчиться через тиждень - Reuters
У разі вторгнення Росії, запасів газу Україні вистачить на тиждень. Фото: ua.news

У разі вторгнення Росії Україна зможе забезпечувати газом населення і важливі інфраструктурні об'єкти протягом тижня.

Такий сценарій можливий при припиненні транзиту або руйнуванні трубопроводів. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на Reuters.

Терміни залежать від погодних та інших умов.

Якщо відбудеться припинення транзиту газу, в України не буде достатніх обсягів в підземних сховищах для підтримки тиску в трубопроводах і постачання блакитного палива споживачам. Відключення подачі газу промисловим підприємствам, вважають джерела видання, дозволить продовжити термін служби газотранспортної системи на кілька днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Китаю міг попросити Путіна не нападати на Україну під час Олімпіади — Bloomberg

Теоретично Україна може імпортувати до 40 млн кубометрів газу з Європи. Однак такий варіант мало вірогідний через відсутність у європейських країн достатніх запасів і відсутністю коштів на його закупівлю.

Заміна газу іншими видами енергії, наприклад електрикою, можлива лише частково, оскільки Україна використовує газ для виробництва електрики і не має достатніх запасів вугілля для своїх електростанцій.

США проінформували Україну про те, що ймовірно, почнуть евакуацію сімей дипломатів із посольства в Києві вже наступного тижня. Посольство США в Києві запросило у Держдепартаменту дозвіл на від'їзд усіх другорядних співробітників та їх сімей.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Росія нападе, газ в Україні закінчиться через тиждень - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі