вівторок, 29 листопада 2022 20:43

Спецтема: Війна Росії проти України

У НАТО розкритикували залежність від Китаю

У НАТО розкритикували залежність від Китаю
Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау зробив відверту заяву щодо Китаю. Фото: East News

Деякі члени НАТО залежать від Китаю.

Це є повторенням помилки із залежністю від Російської Федерації, заявив міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау, повідомили TVP.

"Це момент не тільки для підтримки України, яка має пережити зиму щодо цього, а й відображення нашої залежності від інших країн, коли йдеться про нашу критичну інфраструктуру в НАТО", ‒ сказав польський міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельник розкритикував Меркель, яка "возилася" з Путіним

У минулому партнери Польщі ставили себе та інших у залежність від критичної інфраструктури РФ, сказав Рау.

"Зараз у нас є такі сигнали, як з Китаю, якщо враховувати ситуацію в різні європейські сезони, які теж мають військове значення", ‒ заявив.

У спільній заяві країн НАТО за підсумками саміту на рівні міністрів у Бухаресті йдеться, що країни НАТО продовжать зміцнювати партнерство з Україною. НАТО обіцяє посилити підтримку України.

Раніше високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що ЄС має зменшувати залежність від поставок рідкоземельних елементів китайського виробництва.

У жовтні у Китаї відбувся з'їзд Комуністичної партії, на якому призначили 69-річного Сі Цзіньпіна лідером КНР на третій п'ятирічний термін.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО розкритикували залежність від Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі