вівторок, 09 квітня 2024 23:37

Спецтема: Війна Росії проти України

"У нас є план контрнаступу, але потрібна зброя" - Зеленський

"У нас є план контрнаступу, але потрібна зброя" - Зеленський
Президент Володимир Зеленський пояснив, що Україні потрібно для перемоги. Фото: bild

Україна має план нового контрнаступу.

Але для його реалізації потрібна сучасна зброя. Зокрема зі США. Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю BILD.

"Ми обов'язково переможемо. У нас немає альтернативи. Але я не можу обіцяти цього і назвати дату", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ росіян посилюється - ISW

Зеленський зауважив, що Україна може перемогти армію Путіна тільки сучасною зброєю.

"Так, у Росії більше людей, більше зброї. Але в об'єднаного Заходу є сучасні системи озброєнь. Тому ми отримаємо певні технології. І якщо ми продовжимо нарощувати виробництво, якщо отримаємо ліцензії від наших партнерів, то справа не в кількості людей. Справа в якості зброї", – зазначив він.

Видання не виключає, що Зеленський вже зв'язався з екс-президентом США та кандидатом у президенти від Республіканської партії Дональдом Трампом, який блокує пакет допомоги і нагнітає настрої проти України.

"Я сам йому не дзвонив. Ми запросили його в Україну як публічно, так і непублічно", – сказав Зеленський. "Ми висловили бажання, щоб Дональд Трамп приїхав в Україну, щоб він своїми очима побачив ситуацію і зробив певні висновки. Я точно готовий зустрітися з ним", - додав глава української держави.

Президент також прокоментував питання переговорів із країною-агресоркою.

"Тут ми маємо справу з Путіним. Усе, що він говорив досі, – після цього він чинив по-іншому. Ми не можемо йому довіряти. Можна домовитися про все, але питання в тому, чи буде він цього дотримуватися", – сказав Зеленський.

Щодо заморожування війни, президент зазначив, що Путін використає паузу лише для підготовки до нового нападу.

"Звичайно, дехто буде щасливий. Світ скаже: "Так, нам вдалося заморозити конфлікт, ракети не літають". Але це тільки доти, доки Росія не збільшить виробництво і запаси військової техніки, ракет, безпілотників і не проаналізує всі помилки, яких припустилася спочатку", – пояснив Зеленський.

В лютому Сенат США схвалив законопроєкт про надання допомоги Україні та Ізраїлю на суму $95,3 млрд, але спікер Палати представників Майк Джонсон поки що відмовлявся проводити голосування щодо затвердження цього пакету.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю CNN заявив, що Україна програє війну Росії, якщо Конгрес Сполучених Штатів не затвердить пакет допомоги Україні. Це може призвести до нападу РФ на інші країни, вважає він.

Зараз ви читаєте новину «"У нас є план контрнаступу, але потрібна зброя" - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі