четвер, 04 квітня 2024 09:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Джонсон нескоро виставить на голосування законопроєкт про допомогу Україні - Bloomberg

Джонсон нескоро виставить на голосування законопроєкт про допомогу Україні - Bloomberg
Спікер Палати представників Майк Джонсон досі шукає шляхи пом'якшення опозиції з боку республіканців. Фото: Getty images

Навряд голосування щодо допомоги Україні у Палаті представників США відбудеться до середини квітня.

Процес може затягнутися, оскільки спікер Майк Джонсон досі шукає шляхи пом'якшення опозиції з боку республіканців, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела у керівництві Республіканської партії.

Команда Джонсона не надала республіканцям детальний план щодо пакета допомоги. Схоже, вона не визначилася з тим, на яких поступках від Білого дому він буде наполягати. У партії кажуть, що це ускладнює збирання підтримки до голосування наступного тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена прокоментували нову ініціативу Джонсона щодо допомоги Україні

В інтерв'ю Fox News Джонсон сказав, що висуне нові умови надання допомоги. Вони можуть включати перетворення допомоги на позику, яку Україна буде зобов'язана повернути, арешт російських активів для компенсації та скасування рішення Білого дому про замороження видачі нових ліцензій на експорт скрапленого природного газу.

Речник Джонсона Тейлор Хоулсі сказав, що спікер не збирався встановлювати конкретний термін. Він збирається вислухати думки членів партії щодо плану.

Два представники республіканського керівництва сказали, що досі існує можливість того, що Джонсон може прийняти рішення щодо плану допомоги протягом вихідних і прискорити прийняття закону наступного тижня. Але такий графік може призвести до провалу законопроєкту і подальшого протистояння з прихильниками жорсткої лінії Республіканської партії.

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон готовий виставити на голосування законопроєкт, який включає допомогу Україні.

У документі йдеться про виділення $60 млрд на допомогу Україні. $34 млрд піде на зброю, решту планують витратити на навчання військових, на гуманітарну та іншу невійськову допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Джонсон нескоро виставить на голосування законопроєкт про допомогу Україні - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі