четвер, 02 березня 2023 15:55

У Молдові є всі ознаки гібридної війни – Гуменюк

У Молдові є всі ознаки гібридної війни – Гуменюк
Україна готова до загрози із Придністров'я, сказала Наталія Гуменюк. Фото: t.me/militarymediacenter

У Молдові є зараз всі ознаки гібридної війни.

Про це сказала речниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, повідомив Military Media Center.

"У Молдові зараз розквітають всі ознаки гібридної війни", – сказала Гуменюк.

Зі слів речниці пресцентру, у сусідній до нас країні намагаються "розхитати соціально-політичний устрій", "просувати пропагандистські наративи і звозити туди команди агітаторів".

Але, за словами Наталії Гуменюк, "усі ці заходи дуже свідомо сприймаються молдовським керівництвом, вживаються заходи для локалізації такої роботи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кишинів охопили протести, організовані проросійською партією: відео

Україна готова до загрози із Придністров'я, сказала речниця пресцентру.

"Наші сили розподілені адекватно загрозі, яка є гіпотетично можливою з того напрямку", – сказала Наталія Гуменюк, коментуючи можливі дії російського контингенту звідти.

"Ми не можемо її (загрозу. – Gazeta.ua) повністю виключати, тому що ми маємо справу з божевільним ворогом, який не шкодує свого особового складу", – сказала.

"Але там знаходяться демотивовані військовослужбовці, які звикли служити у полегшених умовах закордонного відрядження", – додала.

На думку Наталії Гуменюк, "там може бути лише кілька спецпідрозділів для диверсійної роботи, також можливі провокативні обстріли з території Придністров'я".

Сили оборони України готові до знешкодження цих загроз, сказала речниця пресцентру.

Минулого місяця місяця президентка Молдови Майя Санду заявила, що Російська Федерація хоче здійснити держпереворот у країні.

Росія планує захопити аеропорт у Кишиневі і перекинути туди військових, сказав прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан.

Росія влаштовує напруження навколо Молдови, переслідуючи дві цілі. Перша – це намагання відволікти європейську громадськість від подій, що відбуваються в Україні, друга – продемонструвати хоч якусь "перемогу" для російського народу, сказали у Головному управлінні Міністерства оборони України.

Зараз ви читаєте новину «У Молдові є всі ознаки гібридної війни – Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі