вівторок, 29 листопада 2022 19:59

У Міноборони Польщі сказали про "другу холодну війну"

У Міноборони Польщі сказали про "другу холодну війну"
Ризик ескалації серйозний, сказав міністр оборони Польщі Марчін Очепа. Фото: pixabay.com

Польща оцінює вірогідність війни зі своєю участю вкрай високою.

Відбувається "друга холодна війна". Про це сказав заступник міністра оборони Польщі Марчін Очепа, повідомили TVP3 Kraków.

"Яка ймовірність війни, в якій ми братимемо участь? Вкрай висока. Занадто висока, щоб ми могли розглядати цей сценарій виключно гіпотетично", ‒ сказав Очепа.

Ймовірність війни з НАТО, як і конфлікту Китаю із США, зараз дуже висока, зі слів польського міністра.

Якщо щось ймовірно хоча б на 30% із політичної точки зору, то Очепа до цього вже готується, заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після візиту в Україну Сунак зробив важливу заяву

"Якщо ми подивимося на досвід 20 століття, то цьогорічна перспектива і цього десятиліття змушує нас трактувати події, яких ми є учасниками, а не лише свідками, як другу холодну війну. Ризик ескалації дуже серйозний", ‒ сказав міністр оборони Польщі.

15 листопада РФ завдала по Україні масованого ракетного удару. Того дня уламки ракети або ж сама ракета впали на територію Польщі. Загинули двоє людей. На місці події працюють польські фахівці.

Польща активувала четверту статтю НАТО після вибухів біля села Пшеводув у Люблінському воєводстві біля кордону з Україною.

Президент України Володимир Зеленський говорив із президентом Польщі Анджеєм Дудою. Сказав, що українські фахівці мають долучитися до роботи міжнародного слідства.

Українські експерти працюють на місці падіння ракети.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони Польщі сказали про "другу холодну війну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі