четвер, 14 липня 2011 14:22

У Луценка в суді ледь не спали штани
14

Сьогодні Печерський райсуд міста Києва продовжив розгляд справи екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Судове засідання почалось з того, що суддя Сергій Вовк заборонив аудіо, відео та фотофіксацію під час розгляду справи проти екс-міністра внутрішніх справ.

Як пояснив суддя, таке рішення ухвалене "з метою уникнення нанесення шкоди основним засадам судочинства та тиску на свідків під час їхнього допиту та дослідження доказів".

Зі свого боку представники захисту заявили, що судовий процес був оголошений відкритим, тому підстав для заборони трансляції немає, "крім тієї частини справи, яка містить державну таємницю". За словами самого Луценка, заборона на присутність ЗМІ у залі суду під час розгляду його справи викликана тим, що на головуючого суддю Вовка з'явилася третя кримінальна справа.

Невдовзі після того, як Вовк зачитав постанову про заборону прямої трансляції, представників ЗМІ попросили залишити приміщення.

Між Вовком та Луценком відбулася словесна перепалка. Екс-міністр хотів зачитати заяву та подати три клопотання, але суддя заявив, що він матиме на це право після того, як буде зачитаний обвинувальний висновок.

Коли прокурор Клименко почав зачитувати обвинувальний висновок, Луценко паралельно виголошував заяву про порушення його прав. Після чого Вовк видалив його з зали засідання за порушення порядку.

За підрахунками підсудного, Печерський районний суд міста Києва відмовив задовольнити вісім його вимог.

"Луценко вважає, що порушено його права як обвинуваченого і, на жаль, жодних шансів з цим судом вирішити цю проблему немає", - наголосив однопартієць екс-міністра і народний депутат від "Народної Самооборони" Олесь Доній.

Разом з тим, інший колега Луценка депутат Юрій Гримчак попросив забезпечити виконання дозволу Печерського райсуду на медичне обстеження Юрія Луценка за межами СІЗО. Відповідне звернення він направив генпрокурору Віктору Пшонці, керівництву Міністерства внутрішніх справ і уповноваженому Верховної Ради з прав людини Ніні Карпачовій.

Адже, за словами дружини підсудного Ірини Луценко, медична комісія порадила лікувати її чоловіка й надалі, оскільки після голодування у Юрія Луценка відкрилась виразка дванадцятипалої кишки, і є підозра на кровотечу.

Зараз ви читаєте новину «У Луценка в суді ледь не спали штани ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі