середа, 03 травня 2006 20:43

У Криму підняли російський прапор

Близько 50 активістів Народного фронту "Севастополь-Крым-Россия" і молодіжного руху "Тибет" підняли російський прапор на найвищій точці мису Фіолент (Севастополь) – ретрансляторній вежі мобільного зв"язку. В ході акції одному з її учасників довелося подолати огорожу з колючого дроту і при штормовому вітрі піднятися з прапором на башту ретранслятора.

При цьому решта пікетуючих скандувала "Ми не зупинимося, Фіолент – наша територія!" і "Крим – вільний!"

Варто відзначити, що поряд з вежею розташована українська військова частини, службовці якої поки не проявляють ніякої активності. Правоохоронці також не відреагували на акцію.

Російський прапор видно зі всіх точок мису і з судів, що проходять повз.

Народний фронт "Севастополь-Крым-Россия" наполягає на тому, що півострів є анексованою територією і його передача Україні не закріплена в повній відповідності з міжнародними нормами.

Рух "Тибет" позиціонує себе, як "неформальна аполітична молодіжна течія". В той же час, "Тибет" наполягає, що зараз – час активних і неординарних дій проти спроб ліквідації кримської автономії, а не "правозахисних" мітингів.

Раніше "Тибет" підтримав смертний вирок, заочно винесений Народним фронтом Борису Єльцину за розвал Радянського Союзу і передачу Криму і Севастополя під юрисдикцію України, повідомляє Ура-інформ.

Зараз ви читаєте новину «У Криму підняли російський прапор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі