середа, 27 січня 2010 11:13

У кримського міністра знайшли підроблений диплом

У кримського міністра знайшли підроблений диплом

26 січня прокуратура Автономної Республіки Крим порушена кримінальну справу щодо міністра курортів і туризму АРК Андрія Сумцова.

Про це повідомили в прес-службі кримської міліції.

Справа порушена за фактом використання свідомо підробленого документа.

Як відзначили в прес-службі, міліцією проведена перевірка про використання свідомо підробленого документа - диплома про вищу освіту кваліфікаційного рівня "магістр права" громадянином України Сумцовим (до 1999 р. Жидик) Андрієм Анатолійовичем, 1974 р.н.

Так, у лютому 2009 року Сумцов звернувся із заявою до Голови Верховної Ради АРК Анатолія Гриценка з проханням про призначення його на посаду міністра курортів і туризму АРК.

"Сумцов надав у Міністерство курортів і туризму АРК виготовлений на основі фотокомп"ютерних технологій диплом про наявність у нього вищої освіти. У документі міститься інформація про те, що він у 2006 році закінчив Київський Національний університет ім. Т.Г. Шевченко за фахом "Правознавство" і йому присвоєна кваліфікація "магістр права", - стверджують в міліції.

"На підставі підробленого диплома рішенням Верховної Ради АРК Сумцов був призначений на посаду міністра курортів і туризму Ради міністрів АРК", - також йдеться в повідомленні.

У міліції пояснюють, що направили запити у всі необхідні інстанції щодо достовірності диплома.

Так, згідно з інформацією, наданою університетом, на юридичному факультеті в архіві і на кафедрах Київського Національного університету ім. Т. Шевченка відсутні документи, які могли б підтвердити факт навчання Сумцова в даному виші.

Крім того, в університеті відсутня інформація, що підтверджує видачу Сумцову диплома про закінчення ним Київського Національного університету імені Тараса Шевченка і отримання ним повної вищої освіти за фахом "Правознавство".

Згідно з інформацією, наданою підприємством ДП "Державний центр прикладних інформаційних технологій" Міністерства освіти і науки України, відомості про диплом магістра, виготовлений у 2006 році на ім"я Сумцова (Жидик) Андрія Анатолійовича, 1974 р.н. на замовлення Київського Національного університету імені Т. Шевченка і інформація про диплом KB N 27935296 в єдиній інформаційній базі даних Міністерства освіти і науки України не знаходиться.

Відповідно до листа з поліграфічного комбінату "Україна" Міністерства фінансів України бланк до диплома про вищу освіту (диплом магістра) серії А N 004723 на вказаному підприємстві не виготовлявся.

Нагадаємо, що минулого року Ющенко звільнив із посади заступника голови Служби безпеки Андрія Кислинського. Причина - фальшивий диплом про вищу освіту.

Згідно з "дипломом", Кислинський в 2000 році закінчив історичний факультет Київського національного університету імені Шевченка. Проте результати перевірки Держслужби встановили, що Кислинський там не навчався.

Натомість він провчився близько півроку в Київському національному університеті культури і мистецтва, звідки його відрахували за несплату.

2005 року зчинився скандал з приводу того, яку освіту має тодішній міністр юстиції Роман Зварич. Той стверджував, що 1981 року здобув фах філософа в Колумбійському університеті Нью-Йорка. Насправді ж цей навчальний заклад не закінчував.

proUa
Зараз ви читаєте новину «У кримського міністра знайшли підроблений диплом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі