середа, 09 лютого 2011 16:56

У контрактної армії в Україні немає перспектив - Гриценко

У контрактної армії в Україні немає перспектив - Гриценко

У контрактної армії в Україні сьогодні немає жодних перспектив.

Так вважає голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони, голова партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

Зокрема, в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ" народний депутат повідомив, що на цей момент українська армія перебуває у близькому до катастрофи стані, і це оцінка професіоналів.

Що ж стосується професійної армії, то її, за словами екс-міністра оборони, в нинішньому році не буде.

Гриценко нагадав, що під час президентських перегонів Янукович не просто говорив про створення контрактної армії вже у 2011 році, він цю обіцянку записав у передвиборчій програмі, яка була зареєстрована в Центрвиборчкомі.

"Коли Янукович написав у своїй програмі, що армія стане контрактною з 2011 року, професіонали в команді самого Януковича сором'язливо відводили очі. А більш відверті крутили пальцем біля скроні. Професійної контрактної армії в 2011 році в Україні не може бути і не буде, - заявив народний депутат. - Аморально й безвідповідально давати обіцянки, які свідомо не будуть виконані".

Як повідомлялося, останнім часом виник скандал між постачальниками послуг із харчування військовослужбовців і Міністерством оборони. Керівництво двох підприємств звинуватило Міноборони у непрозорій політиці в системі організації харчування військовослужбовців. Зокрема, йшлось про спроби довести підприємство до банкрутства і про лобіювання інтересів певних компаній.

Зараз ви читаєте новину «У контрактної армії в Україні немає перспектив - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі