четвер, 20 січня 2011 16:13

Гриценко виступив проти "армії рабів"

Гриценко виступив проти "армії рабів"

Голова парламентського Комітету з питань національної безпеки та оборони, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко критично ставиться до можливої відмови від системи аутсорсингу в організації харчування військовослужбовців української армії.

Про це він повідомив "Обкому", коментуючи відповідну заяву міністра оборони Михайла Єжеля.

"З приводу заяви Єжеля можу сказати наступне: у нас з нинішнім міністром оборони - принципово різні системи цінностей і бачення майбутнього української армії. Я будував армію солдатів. Він хоче будувати армію рабів - повертаючи солдатів з полігонів на кухню, змушуючи їх чистити картоплю чи підмітати приміщення. Це той випадок, коли головнокомандувач Янукович повинен, як він каже, "повідбивати руки" таким "ініціативним міністрам", що хочуть відкинути армію в минуле тисячоліття ", - зазначив Гриценко.

За його словами, американська та інші провідні західні армії вже давно відмовилися від нарядів на кухні і направили солдатів на полігони - "для того, щоб вони освоювали зброю і готувалися до бою".

"А Єжель хоче перетворити солдат на рабів і примусити працювати. Я категорично проти цього. У передових західних арміях, де міністри займаються бойовою підготовкою і розвитком армії (а не просувають інтереси власного бізнесу у сфері постачання продуктів харчування, палива та речового майна), в цьому плані все гаразд, і ці армії набагато сильніше української ", - сказав нардеп.

"Тому рішення міністра, про який він оголосив, має бути відмінено Президентом. Тим більше, якщо Єжель орієнтується на російську армію, то й вона готується найближчим часом перейти на аутсорсинг і забезпечувати солдатів продовольством за рахунок комерційних структур. І це абсолютно правильний вибір" , - резюмував Гриценко.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко виступив проти "армії рабів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі