вівторок, 05 липня 2011 11:46

У Компартії образились на лукавого Литвина

У Компартії образились на лукавого Литвина

Народний депутат від Компартії Катерина Самойлик вважає, що Партія регіонів, Блок Литвина та депутатська група "Реформи заради майбутнього" зможуть прийняти законопроект про пенсійну реформу у другому читанні. Разом з тим, на переконання парламентарія, із запровадженням пенсійної реформи матеріальне становище пенсіонерів не покращиться.

Про це Самойлик заявила у коментарі Gazeta.ua.

"Ви чули заяви голови Верховної Ради України Володимира Литвина. Він сказав, що ми не підемо у відпустку до тих пір, поки не буде прийнята пенсійна реформа. Мовляв, якщо ми хочемо до Євросоюзу, то нам потрібна пенсійна реформа. Але лукавить Володимир Михайлович", - зазначила комуністка.

За її словами, прийняття пенсійної реформи владі потрібно не для вступу до Євросоюзу.

"На сьогоднішній день це робиться за вимогою Міжнародного валютного фонду. Для того, щоб одержати його кредити, звичайно, буде чинитись шалений тиск. Розгляд пенсійної реформи у першому читанні показав те, що у Литвина, Партії регіонів та тушок з групи "Реформи заради майбутнього" є сили для прийняття проекту у другому читанні", - зауважила Самойлик.

Вона додала, що її образила теза про величезну кількість поправок - близько 900, які подали до законопроекту нібито для того, щоб завалити його.

"Я особисто теж вносила поправки до пенсійного законопроекту - те, що стосується вчителів, наукових і науково-технічних працівників. І я не вважаю, що це робиться спеціально, аби завалити реформу. Я просто хочу, щоб кожна людина побачила для себе, чи дає їй реформа якесь благо. Але, повірте, на сьогоднішній день нічого кращого не станеться", - резюмувала нардеп.

Нагадаємо, що на цьому тижні депутатський корпус ВР розгляне законопроект № 7455 "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи". Як прогнозує віце-прем'єр Сергій Тігіпко, документ буде ухвалено у другому читанні і в цілому.

Раніше президент України Віктор Янукович заявив, що законопроект про пенсійну реформу слід обов'язково ухвалити до завершення чергової сесії парламенту.

Зараз ви читаєте новину «У Компартії образились на лукавого Литвина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі