середа, 14 вересня 2011 18:51

У Києві постав саморобний пам'ятник українському терористу
6

Мистецьке об'єднання "Братство св. Луки" біля Київського оперного театру встановила пам'ятник Дмитру Богрову - людині, яка 100 років тому вбила тут російського прем'єр-міністра Петра Столипіна. Пам'ятник виконано в стилі мангі і встановлено, за словами самих організаторів, незаконно.

Як повідомила Gazeta.ua активістка Ганна Сінькова, пам'ятник Богрову готували за ескізами скульптора Георгія Ярощука.

"Він автор і концепції, і самого пам'ятника. Робився монумент у домашніх умовах з підручних засобів, він виконаний у стилі постмодерну. Ми намагались наділити його зовнішніми рисами героїв сучасності - себто вдягли у футболку із зображенням Че Гевари, у кеди, почепили арафатку і дуже стильний фрак", - зауважила Сінькова.

Активісти нагадали, що вбивство Столипіна відбулось у Київському оперному театрі під час вистави "Казка про Царя Салтана" і стало своєрідним провісником колапсу Російської імперії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я хочу быть погребенным там, где меня убьют"

"Радянська влада, що виявилась революційною лише на словах, не вшанувала щирого революціонера. Один із найдостойніших синів Києва й донині не посів заслуженого місця у пантеоні героїв. Це ще раз підтверджує сутність влади", - зазначили організатори акції.

На їхнє переконання, будь-які "диктатори бояться, що їхнє культурне дозвілля може бути перерване кулею, тому роблять усе можливе, аби імена справжніх революціонерів пішли в забуття".

"Російська імперія, СРСР та Україна Кравчука-Кучми-Ющенка-Януковича – однаково реакційні, їх поєднують презирство до народу і тваринний антисемітизм, особливо чітко висловлений щодо фігури забутого Богрова", - вважають активісти.

"Ми сподіваємось, що цей пам'ятник стане місцем ритуального паломництва для революціонерів усього світу, і Україна по праву займе своє місце в авангарді боротьби проти бюрократичної тиранії", – заявили у "Братстві св. Луки".

Зараз ви читаєте новину «У Києві постав саморобний пам'ятник українському терористу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі