понеділок, 20 червня 2011 10:44

У БЮТ "порадували" чорнобильців та дітей війни асоціальним майбутнім

У БЮТ "порадували" чорнобильців та дітей війни асоціальним майбутнім

Влада позбавила соціального захисту чорнобильців, дітей війни та військових пенсіонерів.

Як повідомила прес-служба БЮТ, про це повідомив міністр праці та соціальної політики опозиційного уряду, член фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Павловський.

За його словами, змінами до Держбюджету-2011, які вже підписані Януковичем, суттєво обмежено або ж взагалі скасовано соціальні виплати і пільги зазначеним категоріям громадян.

"Тепер норми законів, які гарантували соціальний захист цим категоріям громадян, будуть застосовуватися тільки за рішенням Кабінету міністрів і тільки у разі наявності коштів. А оскільки у Януковича і Азарова соціальна сфера завжди фінансується за залишковим принципом, то чорнобильці, діти війни та військові пенсіонери можуть забути про соціальні пільги", - переконаний депутат.

Павловський зазначив, що влада внесла ці зміни "таємно, підло". Окрім того, він заявив, що це рішення також позбавить можливості громадян звертатися до суду щодо відстоювання своїх соціальних прав, а таких справ зараз у судах більше 250 тисяч.

"Тепер громадяни навіть у суді не зможуть відсудити те, що їм належить по праву", - резюмував "бютівець".

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ "порадували" чорнобильців та дітей війни асоціальним майбутнім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі