неділя, 04 вересня 2022 15:45

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білому домі висловились про "візовий бан" для росіян

У Білому домі висловились про "візовий бан" для росіян
За словами радника Білого дому із нацбезпеки Джона Кірбі, США не підтримують план Євросоюзу щодо обмеження видачі віз громадянам Росії. Фото: сnn.com

Сполученні Штати Америки не підтримують план Євросоюзу щодо обмеження видачі віз громадянам Росії.

У США такі рішення вважають непродуктивними, розповів в інтерв'ю телеканалу "Дождь" радник Білого дому із нацбезпеки Джон Кірбі.

За його словами Вашингтон уже запровадив обмеження для окремих росіян. Це дозволить притягати до відповідальності прихильників російського президента та тих, хто виступає за війну з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров запросив у США 56 віз для РФ, але йому не дали жодної – Reuters

"Ми не вважаємо, що притягувати до відповідальності всіх росіян за дії Путіна – це продуктивний захід", – сказав Кірбі.

Він також висловився щодо термінів закінчення війни в Україні. За його словами, бойові дії можуть закінчитися будь-якого дня, як тільки президент Росії вирішить вивести війська з території України.

Водночас, нині Вашингтон не бачить ознак того, що Володимир Путін так вчинить. Тому США й надалі допомагатимуть українській армії.

П'ять країн ЄС планують запровадити заборону на в'їзд російським туристам. Польща, Естонія, Латвія, Литва та Фінляндія заявили, що розглядають можливість заборони на в'їзд росіянам у свої країни, якщо Євросоюз загалом цього не зробить.

31 серпня стало відомо, що Європейський Союз призупинить дію угоди з Російською Федерацію про спрощений візовий режим.

Зараз ви читаєте новину «У Білому домі висловились про "візовий бан" для росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі