пʼятниця, 10 червня 2022 08:11

Спецтема: Війна Росії проти України

У Байдена відреагували на смертні вироки для іноземців-захисників

У Байдена відреагували на смертні вироки для іноземців-захисників
Держсекретар США Ентоні Блінкен нагадав про право на захист для затриманих іноземних громадян. Фото: eastnews.ua

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена стурбована винесенням смертного вироку британцям та марокканцю псевдосудом так званої ДНР.

Вашингтон закликає Російську Федерацію поважати норми гуманітарного права, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен 10 червня. Він нагадав про право на захист для затриманих іноземних громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За смертний вирок для іноземців доведеться відповісти - Україна розпочала розслідування

"Ми глибоко стурбовані повідомленнями про фіктивний судовий процес і винесення вироку щодо учасників бойових дій, які законним чином несли службу в Збройних силах України. Ми закликаємо Росію і підконтрольні їй сили з повагою ставитися до міжнародного гуманітарного права, зокрема права на захист, що надається військовополоненим", - заявив Блінкен.

9 червня бойовики так званої ДНР "засудили" до смертної кари трьох іноземних воїнів, які захищали Україну. Заявили, що полонені можуть "просити про помилування".

Ейден Аслін - колишній доглядач із Великої Британії. Його схопили в Маріуполі у квітні. Разом з Асліном у полоні опинився колишній військовий Королівського англійського полку Шон Піннер. Підданий Марокко Брагім Саадун 12 березня здався в полон у Волновасі.

Зараз ви читаєте новину «У Байдена відреагували на смертні вироки для іноземців-захисників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі