неділя, 28 серпня 2011 17:50

У Яценюка заговорили про створення парламентської більшості

У Яценюка заговорили про створення парламентської більшості

"Фронт змін" готовий ще до виборів підписати з опозиційними силами в рамках Комітету опору диктатурі угоду про створення демократичної парламентської більшості в наступному парламенті. Про це у коментарі ЛІГАБізнесІнформ заявив заступник голови партії Андрій Пишний.

Зокрема, відповідаючи на питання, на що готовий піти "Фронт змін", який вступив до Комітету опору диктатурі разом з 11 іншими партіями, Пишний зазначив: "Дії опозиції - це протестна реакція на дії влади. У опозиції немає "Беркута", "Грифона" і "судді Кірєєва". У своїх акціях демократичні сили можуть спиратися виключно на підтримку людей. Сьогодні важливо повернути людям віру в те, що це їхня країна, і за це варто поборотися. Для цього допустимі всі легітимні форми протесту і примусу влади".

За його словами, форма такої співпраці - це і проведення спільних акцій, і вихід із загальними ініціативами, і робота в парламенті.

"Ми готові ще до виборів підписати в рамках комітету колективну угоду політичних сил про створення демократичної парламентської більшості в наступному парламенті. До чого закликаємо всіх учасників Комітету опору диктатурі. Крім того, ми готові працювати над спільним висуванням кандидатів в можливих мажоритарних округах, а також надати нашим партнерам наших спостерігачів, членів виборчих комісій і тому подібне в тих регіонах, де у них не буде таких можливостей", - сказав Пишний.

Нагадаємо, після арешту Юлії Тимошенко 12 опозиційних політичних партій і громадських організацій, у тому числі "Фронт змін", підписали заяву про створення Комітету опору диктатурі "у зв'язку із загрозою, яка стоїть перед українською демократією".

Зараз ви читаєте новину «У Яценюка заговорили про створення парламентської більшості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі