четвер, 02 травня 2013 17:22

ТВі більше не буде "суцільно критикувати владу"

ТВі більше не буде "суцільно критикувати владу"
Артем Шевченко. Фото: telegraf.com.ua

Телеканал ТВі припинить практику "суцільної критики влади", і з 13 травня на телеканал ТВі з'явиться "стабільна перехідна сітка мовлення".

Про це в коментарі "Телекритиці" повідомив Артем Шевченко, якого 23 квітня було проголошено новим генеральним директором ТВі.

"Я хочу, щоб це був ТВі з розумним обличчям. Ми розширимо дискурс, у якому сприймався ТВі раніше, як винятково опозиційний канал, налаштований на тотальну суцільну критику влади і більше нічого. Але ми, звісно, залишимо і критичні програми, і розслідування, але додамо також нових проектів, які покажуть, що телебачення - це більше, ніж критика", - додав він.

Шевченко обіцяє, що на каналі буде збережено "неупередженість, незалежність від влади, чіткий критичний дискурс стосовно суспільно важливих подій. Йдеться про зміцнення бренду. Ми будемо впроваджувати це гасло в ефір.

За його словами, поки що на каналі святкова сітка мовлення, де виходять здебільшого повтори та новини.

"Зараз ми працюємо над перехідною сіткою мовлення на період травень-червень. Це буде тимчасова сітка. Там будуть потужні новини, підсумкова програма, декілька авторських програм. Поки що ми їх ще не узгодили", - розповів Артем Шевченко.

За його словами, надалі ТВі планує збільшення лінійок новин, авторських програм і рестарт на новий сезон у вересні.

Шевченко запевнив, що всі заяви звільнених журналістів будуть підписані. Однак він уточнив, що їх не 31, а "20 із чимось".

Водночас пізніше стало відомо, що журналісти Кирило Лукеренко та Денис Бігус йдуть з каналу після того, як зробили розслідування про структуру власності ТВі.

На запитання "Телекритики", чи будуть збільшені інвестиції в канал, Шевченко зазначив: "Я переконаний, що інвестиції у канал збільшаться", однак поки що вони не збільшені.

Як повідомлялося, страйкарі журналісти телеканалу ТВі прийняли рішення піти з каналу. Відповідну заяву профспілка журналістів ТВі оприлюднила увечері 29 квітня. Під заявою наразі підписалися 32 співробітники каналу, зокрема провідні журналісти і ведучі Мустафа Найєм, Роман Недзельський, Юлія Банкова, Андрій Сайчук, Анастасія Станко.

Зараз ви читаєте новину «ТВі більше не буде "суцільно критикувати владу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі