середа, 16 жовтня 2019 10:05

Три відмови: у США Пентагон і чиновники не співпрацюють щодо тиску на Україну

Три відмови: у США Пентагон і чиновники не співпрацюють щодо тиску на Україну
15 жовтня — дедлайн надання документів за запитом Палати представників. ФОТО: Офіс президента

Міністерство оборони США (Пентагон), віце-президент Майк Пенс і особистий адвокат президента Рудольф Джуліані відмовилися співпрацювати з Палатою представників, яка ініціювала процедуру імпічменту Дональда Трампа.

Пентагон заявив про неможливість видачі документів через "юридичні та практичні проблеми", вказує агентство Reuters із посиланням на лист міністерства. А саме Палата не має резолюції, яка б дозволила проводити розслідування в межах процедури імпічменту.

"Департамент не може надати документи на ваш запит зараз. Однак департамент поважає наглядову роль відповідних комітетів Конгресу і готовий співпрацювати з вашими комітетами, якщо знайдуть вирішення цього питання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імпічмент Трампа: міністра зобов'язали надати документи щодо України

Про відмову Джуліані повідомив "Голос Америки" з посиланням на лист його адвоката. У ньому стверджують, що розслідування демократів незаконне, а інформація про діяльність Джуліані в Україні захищена таємницею відносин юриста з клієнтом.

"Окрім цього, повістка надмірна, обтяжлива і вимагає документів, які виходять за межі законного розслідування", — вказав адвокат Джуліані Джон Сейл.

Про відмову надати документи Майком Пенсом повідомила газета The New York Times.

25 липня президент США Дональд Трамп говорив телефоном із президентом України Володимиром Зеленським. Після розмови американський розвідник поскаржився, що Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента — колишнього віце-президента Джо Байдена.

26 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови від 25 липня між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

Оприлюднення стенограми призвело до того, що Палата представників США розпочала розслідування. Тим самим запустила формальну процедуру імпічменту Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Три відмови: у США Пентагон і чиновники не співпрацюють щодо тиску на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі