понеділок, 16 травня 2016 16:19

Трамп змінив думку про Україну через консультанта Януковича

Трамп змінив думку про Україну через консультанта Януковича
Фото: Reuters

Кандидат в президенти США від Республіканської партії призначив своїм головним виборчим стратегом Пола Манафорта, політтехнолога, який спеціалізується на виборах в Україні. Про це днями повідомило авторитетне американське видання Slate.

За словами автора матеріалу Френка Фоера, головний стратег Дональда Трампа роками впливав на значущі політичні події в Україні. Зокрема саме Пол Манафорт зумів повністю змінити імідж Віктора Януковича після провалу на президентських виборах у 2005 році. Завдяки зусиллям американського політтехнолога Віктору Януковичу, незважаючи на його сумнівне минуле, також була забезпечена перемога на президентських виборах 2010 року.

Після перемоги Віктора Януковича в 2010 році Пол Манафорт випав з української політики, зосередившись на роботі в Сполучених Штатах. З того часу ім'я американського фахівця спливло в Україні лише в 2014 році, під час дострокових виборів до Верховної Ради. Тоді Пол Манафорт, його американський соратник Сем Паттен (що працював на президентських виборах Саакашвілі в Грузії) і українські політтехнологи з компанії "Центр політичних рішень" працювали над виборчою кампанією "Опозиційного блоку".

Пізніше, як стало відомо ЗМІ, американець Сем Паттен і "Центр політичних рішень", що складається з п'ятьох осіб, у 2015 році вели на вибори мера Києва Віталія Кличка, але вже без участі Пола Манафорта.

Призначення Пола Манафорта головним виборчим стратегом Дональда Трампа вже ознаменувало серйозні зміни в ідеології кандидата-республіканця. Зокрема відомий своїми заявами про те, що "зуміє домовитися з Путіним", Трамп кардинально змінив власну позицію щодо України, прямо заявивши: "Зараз я весь за Україну" і навіть розкритикував європейські країни за слабке стримування російської агресії.

Зараз ви читаєте новину «Трамп змінив думку про Україну через консультанта Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі