четвер, 24 лютого 2011 16:36

Томенко поставив діагноз ідеї Януковича

Томенко поставив діагноз ідеї Януковича

"Бютівець" Микола Томенко позитивно ставиться до Конституційної асамблеї, створення якої ініціював президент Віктор Янукович.

Про це він розповів на прес-конференцію у Житомирі.

"Я до цього ставлюся позитивно. Якщо це буде дорадчий чи допоміжний орган, то це нормально. Але поки загадка, який статус матиме цей орган", - сказав віце-спікер.

Микола Томенко зазначив, що кілька років тому зареєстрував законопроект про конституційні або установчі збори.

"Ми говорили про те, що депутати можуть вносити зміни до Конституції, коли йдеться про нову редакцію", - додав "бютівець".

На думку Томенка, в асамблеї мають бути фахівці з усієї України.

"Але найголовніше, що їм має бути заборонено протягом наступних 10 років займати будь-які посади у законодавчій, виконавчій і судовій владі. Тоді б ми зняли конфлікт інтересів. Бо мені як заступнику голови Верховної Ради було б цікаво подовжити свої повноваження. Але це більш романтична чи ідеальна формула. Спочатку для цього треба було б прописати асамблею у Конституції, чого немає", - сказав Томенко.

Нинішня ж асамблея, за словами Томенка створена не для змін у Конституції, а для співпраці із екс-президентом України Леонідом Кравчуком.

"За діагнозом, мені здається, Янукович хоче використати інтелектуальний і громадський потенціал Кравчука", - наголосив нардеп.

Відповідаючи на питання кореспондента Gazeta.ua про те, чи можливе продовження повноважень парламенту до 2015 року віце-спікер сказав, що навряд

"Це небезпечно, бо відволікається від своєї головної функці", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Томенко поставив діагноз ідеї Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі