четвер, 24 лютого 2011 16:13

Українці незадоволені Януковичем і Азаровим - опитування

Українці незадоволені Януковичем і Азаровим - опитування

Більше половини населення України в цілому негативно оцінюють діяльність президента України Віктора Януковича за рік перебування на посаді глави держави.

Такі результати опитування, проведені Інститутом проблем управління ім. Горшеніна.

Як свідчать результати опитування 50,8% респондентів негативно оцінили діяльність глави держави за минулий рік, позитивно - 35,5%, важко відповісти 13,7%.

При цьому близько половини опитаних заявили, що їхнє ставлення до Януковича за рік перебування на президентському посту погіршилася, 26,1% - покращилась, 27,8% не змогли відповісти.

Ще менш популярний серед українців прем'єр Микола Азаров.

Відповідно до результатів опитування 59,3% українців оцінюють в цілому діяльність уряду України на чолі з Миколою Азаровим за останній рік негативно, 26,9% - позитивно і 13,8% не змогли відповісти. При цьому 78,1% респондентів вважають, що за останній рік економічна ситуація в Україні погіршилася, 11,8% - дотримуються протилежної думки, і 10,1% не змогли відповісти.

Тим часом 50,6% респондентів позитивно оцінили зовнішньополітичну діяльність Віктора Януковича і його команди, 30,5% - негативно і 18,9% не змогли відповісти.

Респонденти також переконані в тому, що відносини з основними стратегічними партнерами України покращилися.

64% опитаних вважають, що за останній рік відносини між Україною і Росією поліпшилися, 16,1% - погіршали, 19,9% не змогли відповісти. При цьому 32,7% вважають, що відносини між Україною і ЄС за останній рік покращилися, 18,1% - погіршилися і 39,2% не змогли відповісти.

У ході телефонного опитування було опитано 2 тис респондентів, похибка вибірки становить приблизно 2,2%.

Зараз ви читаєте новину «Українці незадоволені Януковичем і Азаровим - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі