пʼятниця, 10 квітня 2009 14:30

Тимошенко звинуватили в гіпнозі та незнанні елементарної економіки

Тимошенко звинуватили в гіпнозі та незнанні елементарної економіки

Заступник розділу секретаріату президента Андрій Кислинський виразив здивування заявами прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко про можливість виплат компенсацій внесків Ощадбанку після президентських виборів.

За словами А.Кислинського, прем"єр намагається "гіпнотизувати громадян яскравими картинками про пожвавлення економіки, змусивши Держкомстат приховувати реальні статистичні показники".

Заступник розділу секретаріату заявив, що всі антикризові заходи Тимошенко обмежуються переліком вимог МВФ, проте цей кредит призначений лише для "гасіння пожежі" економічної кризи.

"Експерти питають, як може МВФ виділити гроші, якщо керівник уряду неприкрито планує використовувати цей ресурс на оплату популістських передвиборних обіцянок? Їх черговість ми пам"ятаємо ще з 2007 року - наступною буде відміна призову та моментальний перехід до контрактної армії. Не згадуючи при цьому про те, що уряд не фінансує не тільки поточні потреби армії, а навіть не виплачує зарплату українським миротворцям із коштів, які вже поступили Україні від ООН", - відзначив заступник голови секретаріату.

А.Кислинський нагадав, що Тимошенко очолює уряд вже майже 500 днів, але її антикризові виступи, на його переконання, зокрема вчорашнє на аграрну тему, свідчать, що вона не розуміє або не хоче розуміти елементарних економічних законів.

"Прості селяни і фермери, впевнений, хапалися за голову, коли чули вчорашні заяви прем"єр-міністра, яка забула, що минулого року ввела імпорт дешевого м"яса до України і тим самим майже знищила вітчизняного виробника м"яса", - сказав А.Кислинський.

"Кожна українська сім"я відчула економічну кризу вже півроку тому. А що ж зробив уряд? За останніх 5 місяців Кабмін вніс до Верховної Ради всього лише 10 законопроектів з подолання економічних проблем, з них ВРУ, в якій нібито є урядова коаліція з 226 голосами, прийняла лише два", - підкреслив А.Кислинський.

"На жаль, заклик Президента - відмовитися від ведення виборчої кампанії до її офіційного початку, а направити свої сили і енергію на полегшення життя громадян в умовах складної економічної ситуації залишився без уваги прем"єр-міністра. Але цей факт, на мою думку, робить зрозумілим її справжній інтерес і пріоритети", - підсумував він.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко звинуватили в гіпнозі та незнанні елементарної економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі