вівторок, 31 липня 2012 21:47

Тимошенко програла список опозиції - експерт

Тимошенко програла список опозиції - експерт
Михайло Погребинський розкритикував список Обєднаної опозиції. Фото: podrobnosti.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко програла список Обєднаної опозиції.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог, директор Київського центру політичних досліджень та конфліктології Михайло Погребинський.

Він підкреслив: "Пригнічуючи враження від усіх списків. Із партією влади все більш-менш зрозуміло: їм не потрібно когось переконувати. У них є ресурс, у них є можливості, вони дещо зробили, наприклад, провели Євро".

Водночас, щодо опозиції, то є нерозуміння того, як деякі люди потрапили до списку.

"Найбільш цікаво - з ким і чим ідуть на супостатах представники Об'єднаної опозиції. Перше враження, що у мажоритарних округах опозиція не збирається перемагати, за виключення округів "Свободи" на західній Україні. Жодних перспективних людей майже немає, - пояснив Погребинський. - Це означає, що вони просто здалися ще до виборів, замість того, щоб у всіх округах тотально пішли люди, які мають ім'я, які мають певну харизму".

Також, на думку експерта, Об'єднана опозиція має намір "по повній використати харизму Тимошенко, яку технологічно поставили на перше місце".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Список опозиції - компроміс з владою, список влади - кругова оборона - Цибулько

"Звичайно, її ЦВК викреслить, але очевидно, що прапор буде із фотогенічною Юлею, а не антифотогенічним Арсенієм. І це нібито правильно. Але ж чому тоді Тимошенко не отримує перевагу свого впливу і своєї харизми?", - пояснив політолог.

Він переконаний, що Тимошенко список програла: "Там є деякі люди, які безпідставно займають високі місця, а є люди, які взагалі нічого не отримали: або взагалі викинуті, або поставлені значно нижче. Чому, наприклад, той же Княжицький має бути на такому високому місці? Я вже не кажу про Мустафу Джемільова, якщо він нічого не додає для списку. Чи про дружину Луценка… чому, наприклад, тітка Тимошенко Уляхіна не потрапила до списку, а дружина Луценка, яка взагалі ще вчора жодного відношення до політики не мала, вона отримує прохідне місце".

Причиною цього, на думку Погребинського, є те, що Олександр Турчинов "перебирає на себе" ключові ролі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це список не Тимошенко, а Яценюка та Турчинова" - політолог

"Він так представляє себе для Тимошенко, що у неї просто немає варіантів супротиву, - підкреслив експерт. - Там немає очевидного прямого конфлікту, але оскільки доступ представників її команди до неї обмежений, а мають його в основному ті люди, які працюють для Турчинова і Кожемякіна, то вони, відповідно, отримують контроль над списком. І список модельовано таким чином, що Тимошенко втратила свої позиції, а Турчинов їх отримав".

Політолог додав: "Таким чином, Тимошенко буде використана по повній програмі: вона в тюрмі і люди, які її навіть не підтримують, але співчувають, можуть за неї проголосувати".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко програла список опозиції - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі