вівторок, 10 березня 2009 12:18

Тимошенко обіцяє виплачувати пенсії вчасно

Тимошенко обіцяє виплачувати пенсії вчасно

План надходжень до Пенсійного фонду перевиконаний у лютому на 16%, заявляє прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"У нас не може бути ніяких сумнівів в тому, що до кінця року пенсії виплачуватимуться вчасно", - зазначила вона у вівторок в Києві на селекторній нараді з керівниками областей.

За словами прем"єра, загальний і спеціальний фонди державного бюджету на 2009 рік в лютому перевиконані по доходах на 2,9%. Достроково виплачені так звані "дотації вирівнювання" регіонам, відзначила Тимошенко і пообіцяла, що такий режим виплат буде збережений.

Тимошенко також доручила розробити схему з дострокового відшкодування податку на додану вартість низкам підприємств для погашення ними заборгованості по зарплаті своїм співробітникам.

Заборгованість по зарплаті - 1 млрд 223 млн грн

"Підприємства із заборгованістю по зарплаті, і у яких є борги по ПДВ, - ми достроково повертатимемо ПДВ. Для цього підприємства відкриватимуть спеціальний рахунок в Казначействі", - сказала Тимошенко.

Прем"єр звернула увагу на "тривожні цифри зі зростання рівня заборгованості по зарплаті" на підприємствах всіх форм власності. Вона відзначила, що на сьогоднішній день загальний розмір заборгованості складає 1 млрд 223 млн грн.

За її словами, з 1 січня по 1 березня заборгованість зросла на 9%. При цьому прем"єр зазначила, що заборгованість росла в 18 регіонах країни, серед яких більше всього в місті Києві (на 45%).

За матеріалами: Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко обіцяє виплачувати пенсії вчасно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі