понеділок, 17 червня 2024 19:55

Спецтема: Війна Росії проти України

"Жодних пауз" - Зеленський сказав про наступні кроки після Глобального саміту миру

"Жодних пауз" - Зеленський сказав про наступні кроки після Глобального саміту миру
15-16 червня відбувся Глобальний саміт миру, у якому взяли участь делегації з 92 країн і вісім світових організацій. Фото: president.gov.ua

Після проведення Глобального саміту миру потрібні нові кроки. І вони будуть.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

Глава держави повідомив про нараду за підсумками Саміту миру та з підготовки наступних кроків.

"Зараз - жодних пауз. Ми зробили перший відчутний крок до миру - у безпрецедентній єдності країн світу", - сказав Зеленський.

Це успіх України, що вперше в нашій історії стільки лідерів, стільки держав зібралися заради України і заради миру, заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поступово витискаємо російських окупантів з Харківщини - Зеленський

"Потрібні нові кроки. І вони будуть. І ми вже готуємо", - заявив Зеленський.

Відбувається підготовка приєднання держав до підсумкового комюніке саміту, робота груп за пунктами формули миру, сказав президент.

"Щоб держави могли об'єднатися заради чіткої конкретики, тих рішень і планів тих дій, які реально повертатимуть безпеку. Фактично зараз уже маємо попередній графік роботи на літні місяці", - заявив Зеленський.

"Темп збавляти ми не будемо. Комунікацію з партнерами будемо зберігати такою ж активною, як і раніше", - сказав президент.

Наближаємо мир, заявив Зеленський.

"Україна тепер має власну міцну суб'єктність. Була сьогодні доповідь і щодо Євросоюзу – наших відносин, наших перемовин щодо вступу. Ми працюємо над важливим результатом", - сказав глава держави.

15-16 червня у Бюргенштоку у Швейцарії відбувся перший Глобальний саміт миру за ініціативи України. Участь у ньому взяли делегації з 92 країн і вісім світових організацій.

Під спільним комюніке саміту підписалися 78 країн і чотири міжнародні організації.

Зараз ви читаєте новину «"Жодних пауз" - Зеленський сказав про наступні кроки після Глобального саміту миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі